Nyheter

Leno-förslag godkänt; 28,5 gram ger nu böter

Kaliforniska NORML rapporterar om sen. Leno, som vill sänka straffpåföljden för innehav

Demokraten och senatorn Mark Leno från San Fransisco har föreslagit att en ounce (28,5 gram) eller mindre ska nedgraderas från narkotikaförseelse till narkotikaöverträdelse, vilket skulle bespara staten mycket pengar, som idag istället slösas bort på kostnader i samband med gripande och lagförande.
I veckan röstades Lenos förslag genom den lagstiftande församlingen med röstsiffrorna 43-33. Bland demokraterna röstade 40 för och 8 emot förslaget. Bland de mera motvilliga republikanerna, röstade 2 för och 23 emot.

När förslaget träder i laga kraft, kommer de som ertappas med den här mängden eller mindre, att slippa rättegång och prick i kriminalregistret. Istället får de ett bötesföreläggande á 100$.

Nu är allt som återstår innan lagen börjar gälla, att guvernören Arnold Schwarzenegger sätter sin namnteckning på den streckade linjen. Och jag tror inte att han har så värst mycket emot det. 🙂

 

Länkar:

 

http://www.canorml.org/news/SB1449.html

http://www.marijuana.com/drug-war-headline-news/154204-ca-california-marijuana-infraction-measure-sent-governor.html

https://cannabis.se/2010/06/09/lagre-straffsats-for-innehav-i-kalifornien/

http://www.shortnews.de/id/847447/Kalifornien-entkriminalisiert-vielleicht-den-Besitz-von-Cannabis

Mark Lenos förslag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.