Nyheter

Acceptera medicinsk marijuana och cannabinoider!

Argument mot medicinskt bruk av cannabis fokuserar oftast på svårigheter med dosering och ojämn effekt samt att det finns bättre traditionella mediciner för de sjukdomar som cannabinoder kan motverka.

Biomedicinsk forskning på cannabinoider har redan bevisat den medicinska nyttan. Problemen som knarkkrigare pekar på beror snarare på okunskap och konservatism. Samhället skapar hälsoproblem genom att inte satsa på accepterande och realistisk folkhälsoinformation riktad mot t.ex. cannabisrökare.

Samhällets inställning till narkotika motverkar hälsosamma inhaleringsmetoder som t.ex. vaporizers (förångare). Många väljer att röka därför att det är enkelt och erbjuder en hygglig möjlighet till doskontroll. Men att röka är alltid dåligt för lungorna.

 

 

När mediciner ska bekostas av samhället är det så klart bra med stränga krav på fakta och evidensbaserad data. Mediciner ska fungera på riktigt och göra mer nytta än skada.

Kunskapsutvecklingen gällande cannabisplantans kemi och det kroppsegna endocannabinoiderna måste främjas. Att kriminalisera syntetiska cannabinoider eller cannabis för den delen är därför kontraproduktivt.

Enligt forskning vid Karolinska Institutet i Stockholm ökar cannabinoiders anticancerogena effekt om ämnet ceramid används som bärare. Ceramid är en familj kroppsegna lipidmolekyler som förekommer i hög koncentration i cellmembranen. Ceramid är inte bara en byggsten i celler. Det är även en signalsubstans som reglerar cellers livsprocess.

Detta har indierna vetat länge. Bhang Lassi den traditionella mixen av fet yoghurt och cannabis är väldigt potent.

Att cannabis i naturlig form inte skulle vara lämpligt för medicinska användningsområden är en annan lögn som lever och frodas bland knarkkrigare. I ett flertal studier har den medicinska nyttan med Sativex bevisats. Sativex som är en tinktur med upplösta cannabinoider, från blommor på riktiga plantor, hjälper mot stelhet och smärta orsakat av Multipel Skleros. Tillåtande lagstiftning i flera Europeiska länder och amerikanska delstater är redan verklighet därför att patienter har rätt att få tillgång till cannabismediciner.

Det Holländska företaget Bedrocan producerar tre produkter med namnen Bedrocan, Bedrobinol och Bediol. Det är i praktiken färdigmalen cannabisblomma och statligt subventionerad medicin i länder som Holland, Tyskland och Finland m.fl.

Forskare vid University of Mississippi i USA har tagit fram en metod som kan garantera att kloner från en moderplanta har tillräckligt lik och stabil genetisk uppsättning som föregående generation. Detta är viktigt då organisk cannabismedicin, phytocannabinoider, måste framställas på ett systematiskt sätt utan variationer i kvalitet eller förändrade halter av de olika cannabinoiderna.

Cannabis i naturlig och syntetisk form har en enorm potential som medicin. Motarbeta inte det!

Länkar:

Potentiation of Cannabinoid-Induced Cytotoxicity in Mantle Cell Lymphoma through Modulation of Ceramide Metabolism

Assessment of the Genetic Stability of Micropropagated Plants of Cannabis sativa by ISSR Markers

Bedrocan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.