Nyheter

Även Dalaungdomen röker på mera numera

I samband  med regeringens anslag på 50 miljoner kronor för information om cannabis, meddelar polisen i Dalarna att även där ökar cannabiskonsumtionen.

Leif Danielsson är gruppchef på spaningsenheten för narkotikaärenden i Dalapolisen. Han anser att attityderna till cannabis förändrats avsevärt under de senaste 10-20 åren:

Vanligt är, att de ungdomar som fått dalapolisernas (oönskade) uppvaktning frågar -Varför går ni på oss? Alkoholen ställer ju till med minst lika stora problem!

Radioprogrammet Dalanytt har genomfört en undersökning i länet och kan rapportera följande om cannabisläget i Dalarna:

Leksand och Avesta kommuner uppger att de ser en klar ökning av antalet användare. I Säter, Falun och Borlänge har man dock mindre koll på läget, Många använder cannabis, men huruvida antalet användare ökat eller ej, kan man inte lämna något klart besked om.

Polisen är dock helt säker på att användningen ökat och åberopar andra myndigheter, privatpersoner samt vänner och anhöriga till brukarna som källor. Och den entydiga statistiken, förstås.

Knarkkonstapeln vågar sig även på lite amatörforskning när han påstår att cannabis skulle vara mer beroendeframkallande än alkohol.
Det är inte sant! Men det har som vi vet liten betydelse i propagandan för kampen mot droger.

Enligt Danielsson ska det vara relativt lätt att uppbringa cannabis i samtliga Dalakommuner.

-Alla över 15 år, vet vem de ska fråga, tror han.

Länkar:

Cannabisrökande ökar i Dalarna

Facts on Cannabis and Alcohol

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.