Nyheter

Afroman sjunger för legal weed…

För 13 år sedan slog artisten Afroman genom på bred front med den tragikomiska monsterhiten ”Because I Got High”, som ju berättade om en hel del besvärliga konsekvenser av alltför mycket marijuanarökande.

Nu har han emellertid ställt upp för den amerikanska legaliseringsrörelsen NORML och framför samma melodi med en annorlunda (och betydligt positivare) text.

https://www.youtube.com/watch?v=d8AuMOGx_KY

-”Because I got High” betydde 2001 att Afroman fick skivkontrakt, en Emmy-nominering och kändisstatus. Den hjälpte mig att nå den position jag har idag och för det kommer jag alltid att vara tacksam, sa han i en intervju med Rolling Stone.

För er som inte riktigt kommer ihåg hur originalet lät kommer det här:

Det ska bli intressant att se vilket mottagande den nya versionen får.

Metro som är landets största tidning skriver om nyinspelningen. Tänk förr om åren när Per Johansson på RNS alltid fick lite utrymme i drogrelaterade nyheter. NU läser vi om det på tricken och skrattar lite tyst för oss själva. 🙂

Länkar:

Afroman records positive version of ’Because I Got High’ to support marijuana legalisation

13 år efter ”Because I got high” – nu sjunger Afroman för lagligt gräsi

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.