Nyheter

Akademikerbarn röker mera cannabis

Enligt en nyligen genomförd undersökning gjord av Folkhälsonstitutet (FHI), är barn till högutbildade mera benägna att använda cannabis, medan alkohol är ett vanligare berusningsmedel bland barn till de lågutbildade.
Undersökningen genomfördes på sex skånska gymnasier och visade att ett av fyra barn till högutbildade föräldrar hade provat cannabis, medan motsvarande siffra hos söner och döttrar till lågutbildade var en av fem.

 

Huruvida högskoleutbildade personer besitter högre intelligens än andra, kan man ju diskutera, men sannolikt presterar de i alla fall bättre resultat på intelligenstester, eftersom dessa är konstruerade på ett intellektuellt sätt och därmed ”down their alley” s a s.

Satoshi Kanazawa
heter en evolutionär psykolog som skriver på Psychology Today-bloggen  The Scientific Fundamentalist. Han hävdar att intelligentare människor använder sinnesförändrande droger i större utsträckning än andra. Det må äga sin riktighet, även om jag inte är man nog att riktigt förstå mig på de grafiska, statistiska kurvor som ska backa upp hans påstående, men nog finns det ett antal faktorer som tyder på att så skulle kunna vara fallet!

 

Högutbildade tjänar i regel mycket pengar, så de kan bekosta sina barns utlandsresor, varvid barnen kommer i kontakt med den mera accepterande synen på lätta droger, som är förhärskande utanför Sveriges gränser. Intelligenta människor är mera nyfikna, och därför mera benägna att förändra sitt medvetande och sina perceptioner etc, etc..

Länkar:

Akademikerbarn röker mest cannabis

Cannabis vanligare bland barn till högutbildade

Why Intelligent People Use More Drugs

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.