Nyheter

Alkohol och tobak farligare än Cannabis

I en nyligen publicerad studie i brittiska The Lancet kritiseras det Engelska klassifikationssystemet av droger för att vara stelbent och fördomsfullt. Forskarna bakom studien Professor David Nutt (University of Bristol) och Professor Colin Blakemore (chief executive of the Medical Research Council) har även tagit fram ett alternativt klassifikationssystem av droger. I detta system har det även tagit med legala droger som alkohol och tobak. Intressant är att alkohol och tobak anses som dyrare och farligare än cannabis för samhället och individen.

The Academy of Medical Science group undersöker just nu narkotikaforskningen på uppdrag av engelska regeringen. I höst ska gruppen presentera sina rekommendationer. Enligt BBC välkomnar de studien i The Lancet och säger att de kommer att ta med den i sina rekommendationer till regeringen.

Uppdatering! Toppmodern hjärnscanning av en mindre grupp testpersoner vid San Diego University i Kalifornien har visat att cannabis kanske minskar de hjärnskador som uppstår när folk dricker för mycket för ofta. I testgruppen där de dryckesglada även rökte cannabis så såg forskarna mindre skador av alkohol. (USA: Cannabis kan motverka alkoholens hjärnskador enligt ny studie)

Läs mer:
http://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140673607604644/ (inloggning, gratis registrering)
http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/6474053.stm
http://uk.reuters.com/article/topNews/idUKL2237312220070323

Knark är bajs – alkohol är kiss

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.