Nyheter

Alltfler äldre brukar droger

En engelsk undersökning konstaterar att drogbruket går allt högre upp i åldrarna. Antalet medelålders individer som uppger sig vara drogbrukare har skjutit i höjden dramatiskt, enligt undersökningen.

Den s k Baby-Boomen i västvärlden inträffade efter andra världskrigets slut 1945 och varade fram till ungefär mitten av 60-talet. Det är de barnen som nu vuxit upp och många av dem fortsätter sitt bruk än idag.

Därmed förändras också allmänhetens syn på droger, vilka alltmer betraktas som mainstream. Kanske inte så mycket annat att vänta, eftersom ju också FlowerPower-generationen ingår i den här stora gruppen.

Prof Robert Stewart, som är huvudansvarig för undersökningen, säger: ”Nyckelbudskapet från den här studien bekräftar något vi länge misstänkt, nämligen att den illegala droganvändningen kommer att bli ett mycket vanligare inslag i framtiden, än vad det varit de tjugo senaste åren.

Första undersökningen i sitt slag

-Mig veterligt har vi inte tidigare fått fram några officiella siffror som bekräftar det här fenomenet i Storbritannien, fortsätter professor Stewart.

Enligt undersökningen ligger det engelska genomsnittet hos personer mellan 50 och 64 år som intagit cannabis under det senaste året på närmare 2%.

Medverkar till attitydförändring?

Kan det möjligen vara så, att dessa omständigheter medverkar till att vi nu äntligen får uppleva något av islossning när det gäller allmänhetens syn på droger runt om i världen..? Beträffande de fixerade och stelbenta attityderna hos lagstiftare och myndigheter, så dröjer det säkert ytterligare ett tag innan de tvingas kapitulera för verkligheten. Dock inte alltför länge, verkar det som..! 

One in ten Baby Boomers has tried cannabis: research

Drug use in 50- to 64-year-olds has increased 10-fold in England since 1993

Use of drugs by the over-60s has increased tenfold in 20 years

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.