Nyheter

Amerikansk aktivistgrupp stämmer hälsomyndighet

ASA (Americans for safe Access) stämmer den federala hälsomyndigheten som ihärdigt hävdar att cannabis inte har några positiva medicinska egenskaper. ASA hävdar att myndigheten ljuger och förhindrar en modernisering av rådande lagar. En huvudpunkt i stämningen är att HIV-patienter som vill lindra neurologiska smärtor riskerar att hamna i fängelse när de köper cannabis illegalt. Här hänvisar ASA till den nyligen publicerade forskningen från CMCR som vi skrivit om i ett tidigare inlägg.

I USA så har flera stater påbörjat en förändring av narkotikalagar och synen på medicinsk användning av cannabis. I Kalifornien har det dykt upp cannabisklubbar där patienter kan köpa cannabis för medicinskt bruk. På federal nivå så håller man dock liv i Anslinger tankar och går hårt emot stater som är för snälla mot knarkare. Federala myndigheter som ATF och FBI har på senaste tiden aktivt bekämpat de verksamheter som uppstått i Kalifornien.

Intressanta länkar:
http://www.safeaccessnow.org/article.php?id=4213

One Reply to “Amerikansk aktivistgrupp stämmer hälsomyndighet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.