Nyheter

Är svenska förbudslobbyister agenter i globala knarkkriget?

Väldigt intressant från OmVärlden om hur cannabis blivit en het potatis inom FN-politiken med två tydliga läger. Ryssland, Kina och Filippinerna vill ha krig mot knarket och anklagar bla Kanada för att deras omsvängning bryter mot narkotikakonventionen som är en grund för brottsbekämpning i världen. Mer pragmatiska länder menar att internationella förordningar gällande narkotika behöver moderniseras.

Svenska lobbyister har länge haft samarbeten med dessa mörka krafter som motsätter sig förändring. Kanske är det inte så konstigt att inhumana knarkkrigare kan identifiera sig med regimer som kränker mänskliga rättigheter?

European Cities Against Drugs (ECAD) med generalsekreterare Erik Leijonmarck i spetsen är ett ypperligt exempel på täta förbindelser med Ryssland i den internationella narkotikapolitiken. På möten i landet har representanter för ECAD träffat lobbyister och politiska höjdare. Det finns t o m en rysk systerorganisation som det länkas till från den internationella hemsidan.

Eftersom ECAD startades inom Stockholms stadshus och länge fick bidrag och gratis lokaler så är det alltså skattemedel som har använts för att odla den här relationen till öst. Tankeströmningar som inte bara är pinsamma har i praktiken blivit kränkande av mänskliga rättigheter, och en slags white washing av diktatorisk maktutövning, i länder där mänskligt liv inte är mycket värt.

Riksförbundet Narkotikafritt Samhälle med Per Johansson och Jessica Vikberg som ledare är också krigsförbrytare i knarkkriget. Organisationens vurmande för Kina är väl ganska självklart med tanke på att grundare Nils Bejerot var maoist. Johansson har försvarat ”restriktiv” global opinion med att det är norm i Kina. Nyligen sågs de båda samt Leijonmarck (ECAD) leendes på ett foto med en kinesisk delegation från Shanghais beroendevård.

(Bilden överst i denna artikel är ett montage)

One Reply to “Är svenska förbudslobbyister agenter i globala knarkkriget?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.