Nyheter

Australien: Cannabis legaliseras i huvudstaden

I huvudstaden Canberra så har en lagändring godkänts av lagstiftarna för att tillåta eget innehav på upp till 50 gram cannabis, även odling av 2 plantor (max 4 per hushåll) blir lagligt i januari 2020.

Dock så finns det även nationell lag som kallas Commonwealth law och enligt den är cannabis fortfarande olagligt. Så det kan alltså innebära juridiska problem för stadens invånare även efter den lokala legaliseringen nästa år. Lagändringen behandlar inte försäljning eftersom det är strikt kriminaliserat och inte kan ändras med lokala lagar.

Trots ett juridiskt snårigt läget är det här en viktig milsten! Australian Capital Territory (ACT) legaliserar bruket av cannabis och det först i landet, vilket kommer påverka andra territorier och grannlandet Nya Zeeland som ska rösta i denna fråga nästa år.

Länk:

ACT legalises personal cannabis use, becoming first Australian jurisdiction to do so

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.