Nyheter

Bebis i knarkarkvart och mediakåt polis

Många poliser blev berörda! Det är lite grunden för hela artikeln från DN om att en bebis hittades ensam i en lägenhet, vid en razzia efter att två unga föräldrar påträffats nära sin bostad, misstänkta för att troligen rökt cannabis. Detta efter en riktad insats från polisen i norrort, Stockholm, mot droger. 

Med en djupare analys målar DNs artikel från igår upp en tvivelaktig bild av poliser som hjälteförklarar sig själva. Möjligen att DN friskriver sig lite med avdramatiserande passager, men på det stora hela så serveras vi med en bild av unga knarkande föräldrar som inte kan ta hand om sin bebis på tre månader.

I maj när den här historien först omskrevs så verkade det hela mycket mer dramatiskt, möjligen fanns det pistoler gömda i vaggan..? Nu när en uppdatering från samma tidning kommer ut går det att ana en dramaturgi som andas klassiskt tillrättaläggande av poliser.

Så frågan är ju då hur har bebisen egentligen lidit skada? Å behöver föräldrarna hjälp?

Det fanns en hund av kampras i lägenheten, som visade sig markera ett försvar av det lilla barnet. Bebisen sov gott. Polisen bytte blöja. Polisen diskade en nappflaska. Föräldrarna då frågar du dig kanske??

Enligt moderns svar i förhör med polisen så följde hon och pappan en vän till tunnelbanan. Bebisen som precis somnat övervakades med videosamtal via smartphone, det skulle gått snabbt att komma hem om något hände. Ja hon tog några bloss på en joint. RINGA NARKOTIKABROTT! Ja de båda har dömts för narkotikabrott tidigare.
Enligt polisen som stoltserar på bild i DN hade föräldrarna inte städat lägenheten. Värst av allt, hela 1,3 gram CANNABIS hittades NÄRA bebisen!! Föräldrarna har nu anmälts till sociala myndigheter.

Det här berör även en bredare frågeställning, är poliser socionomer som ska utvärdera komplexa familjeförhållanden i massmedia? Känns det inte lite som den klassiska barn funnet i knarkarkvart, det behövs hårdare lagar..?

Sen borde vi verkligen fråga oss själva om det är sunt med någon slags COPS-liknande polisdrama, som precis nu lagts ner i USA efter 39 säsonger, i en av Sveriges största tidningar? 

Förresten polisens efternamn är höljt i dunkel, Niclas vem, X eller??

Källa:

Bebis hittad ensam i lägenhet vid narkotikainsats

2 Replies to “Bebis i knarkarkvart och mediakåt polis

  1. Jag undrade redan vad den konstiga känslan var som har legat över mig som ett täcke nu på sistone. Men här är svaret. Det är känslan av säkerhet och tillit. Hela 1,3 gram. Bra jobbat onkel blå.

  2. HAHA driver dom med mig eller? Jävla snutar har ingen aning om hur det faktiskt ser ut i samhället. Hade hellre varit runt 1.3g hash än en halvfull kvarting som barn ALLA DAGAR.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.