Nyheter

Besök på cannabismuseum i Barcelona

Ägaren till Sensei Seeds Ben Dronkers öppnade för något år sedan en filial till Amsterdam Hash Museum i Barcelona. Vi skrev då om premiären och nu har vi även varit på besök där. Förutom allt hamp- och cannabisrelaterat som det finns mycket av så är huset i sig värt ett besök. Det gamla och förfallna Palau Mornau, palats på katalanska, har under tio år renoverats och det har fått kosta på. Allting är fantastiskt genomarbetat, t o m snickerierna på montrar är oerhört vackra.

Huset restes någon gång under 1400-talet men byggdes om till sin nuvarande form för ungefär 100 år sedan av den välkända spanska arkitekten och modernisten Manuel Joaquim Raspall i Mayol.

Utställningarna är på andra planet och där är det uppdelat i Hampa och Cannabis. När det handlar om drogen så är det i sin tur uppdelat i medicin, cannabiskultur, knarkkrig och historia.

{module 218|showtitle=1}

Info:
Museet ligger nära metro-stationerna Drassanes och Barceloneta. Det kostar 9 euro i inträde och har öppet 10-22 alla dagar. Kolla in deras hemsida för mer info.

Karta:


Visa större karta

Länkar:

Hemp Museum Gallery öppnat i Barcelona

Cannabisklubbar i Spanien

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.