Nyheter

Bevisat – cannabis gör dig inte våldsam

Borgmästaren i New York City -Michael Bloomberg- är ökänd för att han har en oförsonlig inställning till marijuanaanvändning och för att han har satt ett dystert rekord. Under hans tid som borgmästare har flera NewYork-bor arresterats för cannabisinnehav än under hans tre föregångare tillsammans.

Man kan verkligen fråga sig vad som gett upphov till denna vanvettiga arresteringsiver? Enligt Bloomberg och hans polischef Ray Kelly är skälet att man vill minska antalet våldsbrott i staden. Tyvärr för dem finns det inga som helst vetenskapliga belägg för att cannabis skulle vara en våldsbefrämjande faktor.

Tvärtom så tar en rykande färsk undersökning från Human Rights Watch eftertryckligt död på den här myten från Reefer Madness-tiden.
Dessutom så bekräftade nyligen en svensk studie som publicerats i journalen Drug and alcohol dependence detta.

Inget vetenskapligt stöd

Undersökningen som kallas ”A Red Herring: Marijuana Arrestees Do Not Become Violent Felons,” ger inga som helst argument för att man skulle minska våldsbrotten genom att låsa in marijuanabrukare, något som det såta paret Bloomberg/Kelly alltså hävdar.
(”Red herring” kan betyda rökt fisk, men också villospår).

Fula polistrick

Human Right Watch använde data från New York Department of Criminal Justice Services för att undersöka närmare 30 000 tidigare ostraffade personer, vilka greps för att ha ”offentligt innehavt marijuana”. New York-polisen har satt i system att beordra de misstänkta att tömma sina fickor, väskor eller liknande, för att därigenom kunna gripa dem, eftersom de då har skyltat offentligt med sina droginnehav.

Svarta och latinos utsatta

Av de cirka 50 000 som grips varje år i New York för innehav av ringa mängder marijuana, är 87% svarta eller av latinamerikansk härkomst. Den här typen av ingripanden kostar New York City $75 millioner årligen och bidrar till att rättssystemet överansträngs och täpps till, enligt Drug Policy Project.

Länkar:

New Study: Marijuana is Not Linked to Violent Crimes

Tveksamt om knark leder till våld 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.