Nyheter

Björn Fries knarkkrigar lite

Han är verkligen en svårplacerad profil i den svenska narkotikadebatten. Å ena sidan har han fört svensk narkotikapolitik i en riktning som är mer sansad men samtidigt så hyllas han för den fördummande reklamkampanjen knark är bajs.

Nyligen föreläste Fries på socionomprogrammet i Malmö om normöverträdelser där han jämförde nynazister och personer med drogmissbruk. Han pekar på gemensamma drag som trasig ungdom och att det ofta handlar om unga män med misslyckad skolgång.

 

 

Fries som är kompis med Mona ligger bra till för en ledarroll i knarkkriget om röda alliansen vinner valet i år. Han säger åtminstone gång på gång i media att Sverige behöver mer fokus på skadebegränsning men hans förbudsförespråkande åsikter kommer ständigt fram mellan raderna.

Tänk att personen som mycket väl skulle kunna bli Sveriges droggeneral igen gör paralleller mellan personer som vill utrota andra ”raser” och sjuka med beroendeproblematik.

Menar Fries alla som enligt lagen är missbrukare eller alla hundratusentals som tänder upp en joint lagom till helgen?

Länk:

Björn Fries på socionomutbildningen i Malmö

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.