Nyheter

Björn Fries om gatewayteorin

Den 27:e mars arrangerade Svenska brukarföreningen ett mycket lyckat seminarium om narkotikapolitik och narkomanvård. I samband med seminariet delade föreningen även ut deras pris som kallas brukarvärnspriset. Det var Björn Fries som fick mottaga priset för hans insats i den svenska narkotikadebatten.

 

För en legaliseringsförespråkare (läs stoner) är Björn Fries ungefär vad Darth Vader är för en Jedikrigare och ja vi har varit taskiga mot honom men säger man saker som att cannabis leder till tyngre droger får man räkna med det. Säga vad man vill om Herr Fries men han förtjänar ändå respekt för sin tro på evidensbasis och förankring i forskningen, för det mesta. I sitt jobb har han försvarat metadonprogrammet och gått emot både moralhökar och statistikfixande poliser.

I sitt tacktal vid prisutdelningen sa Björn Fries något som fick de flesta att tappa hakan. Citat:

”Nu när jag inte längre är Sveriges antiknarktsar så vill jag erkänna att min ståndpunkt när det gäller cannabis som inkörsport var ren politisk korrekthet. Varken jag eller större delen av världens forskare på området tror att cannabis leder till tyngre droger. Allt är Birgitta Rydbergs fel.”

Citatet ovan var ett aprilskämt. Resten står vi för!

Vi förlåter dig Björn. Kram!

Svenska brukarföreningen

[tags]cannabis, björn fries, svenska brukarföreningen, birgitta rydberg, gatewayteorin, inkörsport[/tags]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.