Nyheter

Boardwalk Empire

TV-serien Boardwalk Empire med Steve Buscemi i en av huvudrollerna är inte bara tuttar, vapen och gamla bilar. Serien utspelar sig under förbudstiden i USA då det enkelt gick att få sig en sup trots att det var olagligt, precis som det är med narkotika idag.

Det här är även en kulturell kurs i hur fel det kan gå när samhället med moralism och lagar försöker kriga mot försäljningsledet och konsumenterna av förbjudna droger.

 

 

Då var det vanligt med farliga blandningar av alkohol och tillsatser för att lura kunden vilket är skrämmande likt dagens problem med t ex besprutat gräs och orena dansdroger.

I första avsnittet när det bara är två timmar kvar till tolvslaget på nyårsafton, då förbudet mot alkohol införs, tackar Buscemis rollkaraktär moralister med makt och de lättlurade i ett tal. För det rika och maktgalna sällskapet han talar till är det nu pengarna börjar rulla in.

Då som nu är det omöjligt att med kriminalisering lösa drogproblemen.

Länkar:

Boardwalk Empire får tv-premiär på CANAL+

Johan Croneman: Ny gangsterserie.

Om alkohol introducerades idag

Intressant om alkoholförbudet i USA

Förbud lönar sig ej

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.