Nyheter

Bodström & Ask – same shit, different name

Oroade du dig för Bodströmsamhället under sossarnas styre? Nuvarande justitieminister Beatrice Ask må se ut som en gemytlig teskedsgumma men är egentligen en ytterst konservativ dam med hårda nypor. Regeringen vill med hjälp av brottsprovokation och privata fängelser ta i med hårdhandskarna.

 

DN skrev nyligen att brottsprovokation kan bli tillåtet. Regeringen argumenterar för att det behövs då Sveriges internationella polissamarbeten drabbas negativt som det är nu. Anne Rambergs kommentar om regeringens utspel är slående:

Otänkbart! Om det stämmer att det är formulerat så leder det till konventionsbrott. Det strider mot Europakonventionen

/Anne Ramberg – Advokatsamfundets generalsekreterare

Enligt en artikel i SVD från den 28 augusti i år så kan man läsa att Beatrice Ask även är positivt inställd till privata fängelser. Det här är en mycket farlig samhällsutveckling. För att förstå riskerna med fängelser på entreprenad så är det bara att blicka över Atlanten.

I USA så agerar det börsnoterade fängelseföretaget Wackenhut (Numera The GEO Group INC) slavdrivare med staten som uppdragsgivare. Wackenhut får alltså betalt för att hålla människor inlåsta. Fler fångar är lika med stigande aktiekurs. Johan Pehrson (fp) kommenterar Moderaternas vision om privata fängelser så här:

Medeltid

/Johan Pehrson – Ekonomisk talesman (fp)

Vi tippar att justitieministerns nyårslöfte för kommande året är att introducera asset forfeiture i Sverige. En typisk amerikansk strategi för att återanvända beslagtagna knarkpengar i kriget mot droger.

Härligt härligt, men farligt farligt…

[tags]Beatrice Ask, brottsprovokation, bodström, privata fängelser, cannabis, hasch[/tags]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.