Nyheter

Brandväggen mellan beroende- och psykiatrivården på väg bort?

Det verkar som att Uppdrag Gransknings program om Sanne satt fart på våra makthavare. Hon tappades mellan stolar pga samsjuklighet med psykologisk ohälsa och narkotikaberoende. 

Kom ihåg att det uppdelade huvudmannaskapet, dvs att inte bara landstingen har ansvar för de sjuka patienterna med beroende utan även kommunerna delar det ansvaret iom beroendevården, är något vi har svenska knarkkrigare att tacka för. Det är organisationer som RNS m.fl. som har lobbat fram industrin med värdelösa HVB-hem och för de svårare fallen SiS, som håller på att implodera pga uppgiftens omöjlighet.

Nu verkar det som att många i riksdagen vill se en förändring och införa ett huvudmannaskap vilket såklart blir landstingen som bedriver sjukvård. Det ser ut att komma krav på regeringen från riksdagen inom kort. Kommunerna är för politiserade och ideologiskt styrda.

Idag 2019 går alltså riksdagsledamöter i full attack mot vår inhumana nolltolerans som snart faller! En annan viktigt fråga är om det här ens går att genomföra utan avkriminalisering?

Källa:

Partierna sågar beroendesjukvården · Psykologtidningen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.