Nyheter

Brittisk expert: Licensiera cannabis!

Dr Roger Pertwee

En ledande brittisk expert inom cannabisområdet-  professor Roger Pertwee, som forskat om cannabis sedan 60-talet, föreslår att cannabis borde göras lika tillgängligt som alkohol, för att därmed skydda samhället från drogrelaterade brott, samt att därmed reducera riskerna för att folk ska komma i kontakt med tyngre droger.
Men om vi ska fortsätta jämförelsen med alkohol, så är det en slags motboks-lösning som professorn kommer med; han föreslår nämligen att man ska få köpa cannabis på licens!

Roger Pertwee är uppenbarligen ingen anhängare av jointar, eftersom han tror att dessa eventuellt kan bidra till uppkomsten av lungcancer. Istället förespråkar han att cannabisen bör rökas i vaporizers av typen Vulcano, som ju förångar istället för bränner.
-Vi tillåter ju i dagsläget alkohol och cigaretter, säger Pertwee. Cannabis är knappast farligare.

 

 

Enligt professorn bör lägsta ålder för att inneha en cannabislicens vara 21 år. Har man allvarligare psykiska störningar och/eller riskerar att hamna i ett psykotiskt tillstånd vid cannabiskonsumtion, så kan man nog inte räkna med att få någon licens.
Regering efter regering har motstått alla försök att avkriminalisera användning av cannabis för rekreationellt bruk. T o m den omklassificering av drogen som gjordes 2002 av dåvarande ansvarige ministern David Blunkett och som flyttade cannabis från klass B till den mindre skadliga klass C, revs upp 2009.

Så hur kommer det sig att professor Pertwee föreslår detta? Är det inte en helt orealistisk begäran, politiskt sett?
– Vad har vi för alternativ? svarar den skotske pionjärforskaren från Aberdeen retoriskt på den frågan.

Länkar:

License cannabis sales, expert says

Issue licences for cannabis, urges expert Professor Roger Pertwee

Cannabis ’Should Be Legal Under Licence’

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.