Nyheter

Cannabinoider kan bota prostatacancer

Spanska forskare har i experiment med mänskliga cellprov av prostatacancer visat att syntetiska cannabinoider hämmar tumörers tillväxt genom att motverka cancercellernas förmåga att dela sig.

De cannabinoider som användes var Methanandamide (MET) och JWH-015. Ämnena framkallade även celldöd i tumörceller.

Sveriges regering narkotikaklassade nyligen de till namnet snarlika ämnena JWH-018 och JWH-073.

I försöken vid Alcala universitetet i Madrid så kom forskarna fram till att den anticancerogena påverkan som cannabinoider har aktiveras via kroppens CB2-receptorer.

 

 

I nyheter som gäller cannabinoider och nya upptäckter inom medicin så understryks det ofta att självmedicinering, cannabisrök, inte rekommenderas för att uppnå samma effekt. Det är lätt att tolka detta som all konsumtion och alla former av cannabis men det stämmer inte.

Nästan alla andra vedertagna metoder som att inhalera förångad och mald cannabisblomma med en vaporizer eller oralt intag av bakverk och tinkturer är hälsosamma sätt att bli hög på!

Cannabiskonsumtion genom rökning kan visserligen vara till nytta vid t.ex. mentala problem eller akuta krämpor men rök är aldrig bra för lungorna.

Vem försöker ni lura? Om potenta syntetiska cannabinoider kan bota cancer så innebär det att även phytocannabinoider som finns i cannabisväxten gör det fast kanske inte lika effektivt men det beror snarare på hur produkten framställs och konsumeras.

Framförallt kan vi konstatera att cannabinoider gör bra saker i våra kroppar.

Legalize it!

Länkar:
Inhibition of human tumour prostate PC-3 cell growth by cannabinoids R(+)-Methanandamide and JWH-015: Involvement of CB2

Cannabinoids for treating cancer?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.