Nyheter

Cannabis är en inkörsport till tobak

Färsk Australiensisk forskning visar att cannabis om möjligt är ännu ondare än vad vi tidigare kunnat ana. Cannabis kan leda till ett ökat tobaksberoende. Det här har man kommit fram till efter undersökningar i territoriet NSW (New South Wales) där man bla finner storstäderna Sydney och Canberra samt hippiekolonierna Nimbin och Byron Bay.

 

Användandet av tobak har sjunkit i andra delar av Australien medans invånarna i det omnämnda området inte visar någon vilja att fimpa. Då området dessutom har högst antal gripanden när det gäller odling och bruk av cannabis har alltså ”forskare” på något underligt sätt påvisat att folk som röker blandade joints i högre grad blir beroende av vanliga cigaretter, detta pga cannabis.

Vafan är det här för illvillig propagandadynga? Det känns mer som att de har bevisat att tobak är en farligare drog än cannabis och det utan att förstå det själva. Sen så kan man faktiskt röka cannabis utan tobak.

Länk: Dope smokers get addicted to cigs: study

[tags]cannabis, hasch, tobak, australien, nimbin[/tags]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.