Nyheter

Cannabis är evidensbaserad medicin

I en metastudie vid Washington University i Seattle har en forskargrupp gått igenom 33 kontrollerade studier utförda mellan åren 1971 till 2009 i USA. Förutom några få undantag har alla studier visat att cannabis visst kan användas som medicin. Hela 7000 läkare i USA har rekommenderat ungefär 400 000 patienter att prova medicinsk marijuana.

 

 

Det är fel av knarkkrigare och myndigheter att förneka cannabisplantans medicinska egenskaper. Deras åsikter stämmer inte! Syntetiska cannabinoider i pillerform förkastas av många i jämförelse med den naturliga varan och då handlar det inte ruset som vissa fördomsfullt verkar vilja tro. Det handlar om att den naturliga sammansättningen av olika cannabinoider är mer effektiv.

Metastudien har publicerats i Journal of Opioid Management.

Det är som att cannabismediciner har gömts undan i nästan hundra år för att återuppstå nu och helt plötsligt ”upptäcker” vi allt detta igen.

Länkar:

Studien: Medicinal use of cannabis in the United States: Historical perspectives, current trends, and future directions

Chronic City: The Results Are In — Medical Marijuana Works

Från Kol14.com:

Läkemedelsverket: Cannabisläkemedel är inte läkemedel

Ironiskt med tanke på att Läkemdelesverket på sin egen hemsida skriver att cannabinoider kan fungera bra mot central nervsmärta. Visst cannabis är inte ett godkänt läkemedel i Sverige men fundera ett tag på den medicinska termen. Cannabis läker och är ett medel. ; )

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.