Nyheter

Cannabis är medicin

I den australiensiska delstaten NSW är det meningen att patienter med cancer, HIV och multipel skleros ska få tillgång till medicin baserad på cannabisplantans aktiva ämnen. Det är delstatens hälsominister Reba Meagher som vill genomföra det här hälsoprojektet men innan det kan bli av måste tillåtelse erhållas från landets regering.

 

Den påtänkta medicinen är Sativex som sprayas under tungan och produceras av det engelska medicinbolaget GW Pharmacueticals. De två föreningarna ’The Australian Medical Association’ och ’The Cancer Council’ är positivt inställda till hälsoministerns planer.

Ofta säger förbudsivrare att cannabis som medicin bara är ett svepskäl för att få knarka. Det är en korkad inställning då inte någon kan förneka att cannabis med vetenskapligt stöd faktiskt har flera goda medicinska egenskaper. Många människor på vår planet lindrar sina åkommor helt lagligt med medicinsk marijuana.

Ja, tillåtelse av cannabismedicin leder nog även till allmän acceptans av den vanliga jointen för rekreationell konsumtion. Att chilla med andra ord. Kan någon ringa Reinfeldt och be om försök med Sativex i Sverige?

Källa: Doctors to trial pain relief with cannabis

[tags]cannabis, sativex, GW Pharmacueticals, hasch, australien[/tags]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.