Nyheter

Cannabis blir mer accepterat

Sveriges Radio har närmat sig sanningen med en skildring av cannabisrevolutionen i Kalifornien. Det känns lovande att åtminstone en massmedial aktör i Sverige vågar stå för en nyanserad beskrivning av cannabis. I regel möts vi av standardiserade psykosrubriker eller toksubjektiva knarkkrigare, betitlade som experter.

Om Kalifornien legaliserar cannabis i år så hävdar rastaforskarna att vi kan räkna med en reformerad narkotikapolitik och mer liberal lagstiftning i Sverige inom 5 år. Till skillnad från Danmark så lär det väl icke hinnas med en legalisering i Sverige på så kort tid men snuten kommer inte längre ha rätt att störa vanliga cannabiskonsumenter och hemmaodlare.

 

 

Numera verkar det som att politiker kan diskutera narkotikapolitik ur ett liberalt perspektiv utan att bli politiskt mobbade. Riksdagskandidaten Johan Hedin (C) verkar satsa på cannabis som en del i sin personvalskampanj. Pragmatiker tittar ut i världen!

Annika Beijbom (Fp):

Länk:

SR: Marijuana på frammarch (lyssna)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.