Nyheter

Cannabis bra för Danmarks ekonomi

Medans myndigheter i Sverige frenetiskt bekämpar CBD-olja och propagerar mot avkriminalisering så håller Danmark på att segla upp som en världsledare inom legal cannabisproduktion.

Michael Prytz arbetar för Invest In Denmark som är underställt landets utrikesministerium. Vanligtvis baserad i Kanada arbetandes med att locka investerare från cannabisindustrin till Danmark. I slutet av juni talar han på konferensen Cannabis Europa som arrangeras i London och temat är medicinsk cannabis.

Medicinsk cannabis laglig i Danmark?

Efter beslut i danska Folketinget, som motsvarar vår Riksdag, så genomförs det sedan 2018 ett försök under fyra år med medicinsk cannabis. Läkare får alltså skriva ut cannabis i naturlig form som patienterna hämtar ut genom apoteken.

I samband med försöket ger danska staten även ut licenser för produktion av vad som i normala fall är illegal cannabis, och som odlas i stora växthus. Redan har internationella aktörer som t ex Canopy och Aurora ingått partnerskap med danska företag och satt igång produktion i landet.

Sverige på efterkälken

Sverige är ett jordbruksland med stor tillgång till odlingsarealer och vi har goda förutsättningar att odla cannabis för utvinning av cannabinoider. Det är dags att revidera den konservativa och ekonomiskt hämmande hållningen till den här växten.

Vi kan bara konstatera att cannabis länge har stigmatiserats här! Nu är växten på väg att återvinna popularitet och acceptans. Det spelar ingen roll att vi har en vision om ett samhälle fritt från narkotika eller bedriver kamp mot knarket. Cannabis håller på att bli big business, eller kanske framför allt, legal business!

I dagens samhälle så behövs det dessutom många gånger som alternativ till mer farliga mediciner och droger, alkohol inkluderat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.