Nyheter

Cannabis förpackat i cannabis

Industrin som producerar och säljer cannabis är en ung bransch, kanske är det därför det finns en tydlig vilja att sträva efter mer miljövänliga och ekologiskt hållbara affärer. Kanske är det alla hippies som dyker upp lite varstans på olika positioner.

Hampa kan redan idag ersätta olja som råvara i de flesta olika sorters plastprodukter. Det finns även som filament till 3D-printers. Och kan självklart användas till papper och fraktskydd för logistiken.
Leafly skriver intressant om det och nämner The Hemp Plastic Company och Sana Packaging. Problemet just nu verkar vara tillgången på industrihampa så fler bönder behövs!

När legaliseringen reglerar försäljningen till konsumenter så kommer hårda krav på t ex barnsäkra förpackningar. I Kanada har media rapporterat om hur mycket skräp några få gram gräs legal cannabis genererar.

Länkar:

Is Hemp the Answer to Sustainable Cannabis Packaging?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.