3196308_blog
Nyheter

Cannabis gör magen glad

Alkohol är som ett gift för din lever och hjärna, för mycket av det goda kan även leda till cancer i magen. Cannabis är medicin som motverkar cancer i magen och hämmar Inflammatoriska tarmsjukdomar. Så cannabis eller hasch är alltså inte bara en nöjesdrog likt vin eller öl. De aktiva ämnena i växten som kallas cannabinoider är dessutom hälsosamma. 😉

Forskare vid universitetet i Neapel, Italien, släppte nyligen en forskningsöversikt om cannabinoider och hur dessa ämnen motverkar vanliga sjukdomar i matsmältningssystemet. Enligt de italienska forskarna verkar cannabinoider vara en lovande medicin mot magåkommor som Crohns sjukdom, inflammatory bowel disease (IBD) och kolorektal cancer (näst vanligaste cancerformen i Sverige bland kvinnor och män).

I antikens Indien och Egypten så användes cannabis som medicin mot hemorrhoider och tarmsjukdomar. Tänk att så många idag förnekar cannabis som medicin trots att civiliazationen som byggde pyramiderna förstod och utnyttjade detta.

Någon där ute som kan berätta om sin glada mage tack vare cannabis? Vilket mejeri tror du blir först med hälsodrycken cannabisyoghurt?

Länkar:
Cannabinoids in intestinal inflammation and cancer

Medical Marijuana Not Just About Getting High — Journal Article Ends the Argument

Wikipedia om cannabismedicin i antikens Egypten och Indien

[tags]cannabis, cannabinoider, IBD, kolorektal cancer, Crohns sjukdom[/tags]

One Reply to “Cannabis gör magen glad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.