Nyheter

Cannabis- ingen vanlig smärtlindrare

Enligt en nyligen genomförd undersökning finns det tecken som tyder på att cannabis kan vara effektiv som smärtlindrare. Dock förefaller det som om drogen  inte fungerar som konventionella smärtstillande preparat, utan snarare påverkar individens sätt att känslomässigt förhålla sig till smärtan. OM den nu över huvud taget påverkar smärtnivån, vilket tycks vara högst individuellt.

I en liten men intressant ny undersökning gjord vid Oxford University, framgår det att responsen på cannabis i dess egenskap av smärtlindrare är högst individuell. Vissa känner av drogen, andra inte.

Hos dem som reagerar positivt på cannabisens smärtlindrande egenskaper, verkar drogen mera ha att göra med patientens sätt att känslomässigt bearbeta och komma tillrätta med smärtan, än med klassisk smärtbedövning. Bara 12 försökspersoner och endast en av flera tänkbara derivat och kemiska föreningar från cannabisplantan ingick i den här begränsade studien.

Länkar:

Research finds that cannabis can be an effective pain killer

Brain imaging insight into cannabis as a pain killer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.