Var cannabis Shakespeares hemliga inspirationskälla?
Nyheter

Cannabis- inspiration för Shakespeare?

Som de minnesgoda och trogna läsarna här på bloggen kanske kommer ihåg, rapporterade vi i det 1000:e inlägget om att man hittat kalkpipor med cannabisrester vid utgrävningar av trädgården i William Shakespears hem i Stratford-upon-Avon. Nu kommer en spännande fortsättning på historien, eftersom den sydafrikanske paleontologen Francis Thackeray gärna vill analysera poetens ben och tänder, för att utröna huruvida en av tidernas mest kända poeter också var cannabiskonsument.

Professor Thackaray tror fullt och fast att Shakespeare var cannabisanvändare och grundar denna övertygelse på sina tidigare studier. Jag tror att det finns flera kryptiska droganspelningar i vissa av hans texter, så mitt antagande är att dessa kan ha hjälpt honom att kunna måla så livfullt med sina ord, säger han.

Forskarna är ivriga att få tillstånd att påbörja sitt projekt, vilket sker på ett för undersökningsmaterialet mycket skonsamt sätt. Professor Thackaray tänker nämligen skanna av poeten med 3D-utrustning.
Tur är väl det, eftersom följande står skrivet ovanför pjäsförfattarens vilorum i församlingskyrkan hemma i Stratford-upon-Avon, Warwickshire:

”Good friend for Jesus sake forbeare/ To dig the dust enclosed here/ Blessed be the man that spares these stones/ And cursed be he that moves my bones”.

Francis Thackeray kommenterar genom att säga sig säker på att hans team klarar sin uppgift utan att behöva flytta så mycket som ett endaste ben.

Länkar:

Shakespeare’s body could be dug up to unearth the bard’s ’cannabis habit’

Shakespeare on pot

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.