Nyheter

Cannabis kan lindra smärta vid skelettcancer

Genom att aktivera en enskild cannabisreceptor, kan THC (ev i kombination med andra cannabinoider) ta bort den smärta som patienter med skelettcancer plågas av. Det tyder rönen vid en ny undersökning från Minnesota-universitetet på.
Skelettcancersmärtor hör till de mest plågsamma och svårbehandlade, men äntligen ser det ut som om även dessa patienter kan förvänta sig lindring i cannabisform. Undersökningen finns på pränt i senast publicerade utgåvan av The Journal Neuroscience.

 Viktig smärtlindringsotential
Forskarna noterar att cannabis har en viktig potential som smärtlindrare i skelettcancerfall.
-Smärtor från cancern kan vara plågsamma, svåra att behandla och i stor utsträckning försämra patienternas livskvalité. Det är därför viktigt att vi får ny information om hur cancersmärtornas mekanismer fungerar och att vi kan utveckla nya behandlingsstrategier, skriver de.

Naturligtvis krävs ytterligare forskning i frågan för att rönen från den här undersökningen ska kunna bekräftas, men resultaten är verkligen lovande, anser forskarteamet.

Länkar:

Marijuana Could Treat Pain From Bone Cancer, Research Shows

New Study: Cannabis Can Inhibit The Pain Associated With Bone Cancer

The non-selective cannabinoid receptor agonist WIN 55,212-2 attenuates responses of C-fiber nociceptors in a murine model of cancer pain

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.