Nyheter

Cannabis- mest använd, minst farlig

Bland de illegala drogerna är marijuana och hasch de vanligast förekommande. Däremot är den betydligt ofarligare med avseende på dödlighet och beroenderisk än vad många smärtstillande mediciner, som t ex innehåller kodein faktiskt är.  (Är inte det lite konstigt med tanke på att knarkkrigare ofta säger; cannabis kan möjligen användas som medicin men då ej i naturlig form..?)

Detta har den första världsomspännande undersökningen om drogvanor slagit fast. Det konstaterades även att länder med tuffa narkotikalagar har flera dödsfall bland sina problematiska brukare än de som fokuserar på vård framför straff.

Studien som publicerats i vetenskapsjournalen Lancet innehåller en hel del intressanta resultat som har potential att skaka om narkotikadebatten. För när t o m IOGT-blaskan Accent länkar till den så måste det väl ändå vara seriöst? 😉

Undersökningen, som genomfördes vid The Institute for Health Metrics and Evaluation vid Washingtonuniversitetet, visade också att unga män mellan 20 och 30 år var den kategori som är den mest sannolike illegale drogbrukaren och att mesta konsumtionen av dessa illegala droger försiggår i USA, Storbritannien, Ryssland och Australien, medan den är minst vanlig i världsdelarna  Afrika och Asien.

Länkar:

Study: Marijuana top illegal drug used worldwide

Study: Marijuana World’s Most Popular, Least Dangerous Drug

Opiater orsakar mest sjukdom och död

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.