Nyheter

Cannabis räddar liv

Igår i Colorado, USA så röstades det igenom ett lagförslag om barn som medicinerar med cannabinoider. Det handlar om rätten att använda cannabisbaserad medicin under skoltid. 
När nu lagstiftare i både underhus och senat röstat för lagändringen så återstår bara guvernörens signatur.

På andra sidan Atlanten i ankdammen Sverige så varnar socialstyrelsens jurist att orosanmälan kan göras om föräldrar ger sina barn CBD-olja. Detta i landets största tidning Metro. 

Vetenskapligt sett så verkar det som att cannabidiol kan vara effektivt läkemedel vid svåra fall av epilepsi. Ett känt exempel är Dravetssyndrom, en dödsdom för många där dagens antiepileptika kan vara verkningslösa.

Anekdotiska bevis på nätet visar spektakulära resultat, barn som återigen kan skratta och leka. När alternativet skulle vara att skakas livlös med hjärnskada som dödsorsak.
Tänk dig vilken lättnad för drabbade föräldrar att kunna se sitt barn slippa dagliga anfall och dessutom kunna trappa ner på starka konventionella mediciner!
Men inte i Sverige…

Det här precis vad kamp mot knarket leder till! Fördummande stigma som inte bara dödar personer med beroendeproblem. Även sjuka barn stryker med!

Länkar:

Colorado: #HB1373 UNANIMOUS FINAL PASS (Facebook)

Socialstyrelsen: Föräldrar som ger cannabis till barn kan bli anmälda

Dravet Syndrome – Medical Marijuana Research Overview

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.