Nyheter

Cannabis Science Inc. ansöker om patent

Cannabis Science Inc. lämnar in två patentansökningar för deras egenutvecklade metoder att effektivt samla in trichomer från cannabisplantor. Trichomerna bildas på blad och blommor och innehåller cannabinoider som påverkar människans hjärna och kropp. Patentansökningen gäller även deras första medicin baserad på cannabinoider. Medicinen ska tas i form av ett munsönderfallande piller.

 

 

Nyligen så intervjuades vd. Steve Kubby av börssidan SmallCapVoice.com. En intressant intervju som bjuder på en lättförståelig beskrivning (fritt översatt) av vår och cannabisplantans gemensamma biokemi:

Essentiella fettsyror (omega-3 & 6) metaboliseras i kroppen för att bilda endocannabinoider, kroppens eget cannabisämne. En annan sort är phytocannabinoider som är ämnen från cannabisväxten.

Vid olika sjukdomstillstånd så har ofta patienter problem med kroppens cannabinoider, kanske, pga för lite omegafetter i kosten. Teorin går ut på att kroppen saknar byggstenar för att bilda endocannabinoider.

Dessa cannabinoider reglerar viktiga system i kroppen som t.ex. immunförsvar, hunger, lust och smärta.

Varför är cannabis medicin?

Det verkar som att manipulation av de endocannabinoida systemen med syntetiserade- och phytocannabinoider kan påverka kroppen att motverka t.ex. cancertumörer.

Företagsnamnet är en riktig goding!

Länkar:
Cannabis Science Development Team Recommends Patent Filings for Its Cannabis Processing and Drug Delivery Systems

3-24-09 Audio Interview with Cannabis Science Inc. (OTCBB: CBIS)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.