Nyheter

Cannabis som naturläkemedel på Sri Lanka

I Indien och på Sri Lanka är Ayurveda den klassiska läkekonsten med stark anknytning till naturen och djurlivet. En del av denna läkekonst lutar åt det spirituella men stora delar bygger på naturmedicin som verkligen hjälper mot olika åkommor. Det är oftast enkel kemi som att cannabis hämmar illamående eller som att honung är bra mot hosta.

 

 

Ayurvedaläkare använder flera olika örter i sin medicin och det har blivit ett problem på Sri Lanka där cannabis inte är lagligt. Myndigheter överlåter beslagtagen cannabis till läkarna men dessa produkter är ofta av otillräcklig kvalitet. Nu vill myndigheter göra ett undantag för de ayurvediska utövarna genom att odla upp 4000 kg per år på ett statskontrollerat plantage.

En viss Dr Dayangani från ett Ayurvediskt forskningsinstitut på ön menar att cannabis kan användas i behandling av hög kolesterol, diabetes och arthritis.

Länk:
Sri Lanka government wants to grow its own marijuana

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.