Nyheter

Cannabisbryderi hos inrikesministeriet


Sativex, cannabistinkturen som säljs av GW Pharmaceuticals, orsakar stor förlägenhet i det brittiska inrikesministeriet.

Orsaken är att Sativex helt enkelt är en cannabistinktur, som har framställts genom försiktig upphettning av cannabisörter i etanol och därefter tillsatts pepparmyntsolja för smakens skull. Detta helt oavsett alla miljoner som Sativex har kostat i forskning och för att läkemedlet ska få en accepterad farmaceutisk framtoning.

Och eftersom man alltid från det hållet har hävdat att cannabis saknar medicinska användningsområden, får ministeriet klara problem med omklassificeringen till Kategori IV, som ACMD rekommenderade i veckan.

 

 

Förutom THC och CBD innehåller dessutom tinkturen ytterligare 400 kemiska beståndsdelar, varav åtminstone 85 är cannabinoider.
Det är helt enkelt svårt att beskriva Sativex som något annat än cannabis och just där ligger problemet för inrikesministeriet!
Man har nämligen från ministeriets sida ihärdigt framhållit att cannabis saknar varje medicinskt värde och därför hör hemma i Kategori I tillsammans med t ex opiater. Nu säljs samma ört lagligt på apoteken mot MS och därför bör en omklassificering till Kategori IV ske, enligt rekommendation från ACMD (The Advisory Council on the Misuse of  Drugs) som kom i veckan.

Länkar:

Cannabis Embarrassment At The Home Office

Från bloggen: The life and times of Peter Reynolds
Home Office Backtracks On Cannabis

Home Office Backtracks On Cannabis – Part 2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.