Nyheter

Cannabisdrycken förbjuden!

Den energidryck innehållande cannabsifröextrakt som vi skrev om igår har nu förbjudits i Västerås. Det allt annat än sansade beslutet har tagits av kommunens livsmedelsinspektör, som anser att namnet Cannabis Energy Drink är vilseledande. (!)

Butiksägaren hotades med polisiära åtgärder om produkten inte dras tillbaka. Myndighetspersonernas verbala argumentation är minst sagt kreativ. 
Inspektör Björn Sjölund säger t ex i en radiointervju att ”hampa” är det i Sverige vedertagna namnet för plantan när den förekommer i livsmedelssammanhang. Därför kan inte ”cannabis” få förekomma där, även om det också tydligt står Hemp Energy Beverage på burkens framsida.

Nu hör det ju faktiskt till saken att Cannabis är växtens latinska namn, vare sig det handlar om industrihampa (som ju inte alls är narkotikaklassad i Sverige längre) eller om varianter där THC-halten är högre. Och om man skulle vara konsekvent i den här galenskapen, så kan man ju med fog fråga sig om inte Red Bull borde innehålla röda tjurar, eller åtminstone tjurblod..? Annars handlar det väl om falsk marknadsföring enligt våra livsmedelsinspektörer, eller..?

Tråkigt, men sant- i dagens Sverige övertrumfar tydligen moralpaniken yttrandefriheten!

Räkna med att vi kommer gå till botten med detta. I frihetens namn; finns det intresse av att handla denna dryck från oss?

Länkar:

Butik i Västerås förbjuds sälja dryck med Cannabislogga

Vi vill ha energidryck med cannabislöv på burken!

Facebooksidan för Cannabis Energy Drink 

Europeisk Facebooksida för Cannabis Energy Drink

Svenske distributören för Unika Drycker

The difference between soft drinks and soft drugs

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.