Nyheter

Cannabisexperiment i NL går trögt

Holland ( eller Nederländerna)  har med sin toleranspolitik ”gedoogbeleid” länge haft en historisk roll som pionjärer inom framför allt cannabisvärlden. Nu riskerar de emellertid att utvecklingen i övriga Europa går om dem. Därför vill regeringen komma till rätta med de uppenbara problem som branschen dras med.

Legal försäljning-illegala inköp

Eftersom cannabisförsäljningen på holländska coffee shops sker legalt, medan själva införskaffandet av cannabis är illegalt, så var det naturligtvis bara en tidsfråga innan regeringen i landet ville åtgärda det här i längden ohållbara förhållandet.

Experiment med statligt stöd

Tiden tycks ha varit inne hösten 2017, då man inledde ett experiment med statligt stöd. Experimentet går ut på att  de som driver coffeshops ska få tillgång till legalt odlad cannabis istället för att, som httills, varit tvugna att förlita sig på leveranser från den illegala marknaden.

Politisk förhalning

Experimentet har dock dragits med förseningar p g a politisk förhalning och andra typer av hinder. När det väl kommer igång på allvar kommer dessutom i princip hela första året att gå åt till att bygga upp ett lager av cannabis. Därför kan man förvänta sig att inget nytt kommer att ske på ett tag.

Europeiskt cannabisnätverk kan hjälpa

Ett europeiskt cannabisnätverk som heter First Wednesdays och som har blivit populärt i England och Frankrike har nu också etablerat sig i Amsterdam. De hoppas kunna tillföra information som kan underlätta experimentets genomförande.

Läs mer:

The Progress of the Dutch Cannabis Supply Chain Experiment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.