Nyheter

Cannabisförbud gynnar rökmixar

Globalt sett ökar användningen av s k designer drugs av typen Spice och liknande syntetiska cannabispreparat. En av de bidragande orsakerna till detta fenomen tycks vara att många vänder sig till nätdroger, som inte avslöjar deras substansanvändning vid drogtester.
Forskare i Kalifornien har undersökt 374 studenter och genomfört intervjuer med 25 användare av designer drugs. Resultatet var en smula överraskande, eftersom forskarna hade väntat sig att det främsta skälet till nätdrogskonsumtion skulle vara att köparna av någon anledning skulle ha svårt att uppbringa cannabis på den vanliga svarta marknaden, men istället visade det sig att den genomsnittlige användaren av dessa rökmixar/designer drugs var laglydiga människor som av en eller annan anledning blivit utsatta för drogtester och att de inte ville få de problem som ett positivt cannabis-drogtest skulle medföra.

Undersökningen genomfördes av forskare vid California State University i Long Beach och en av de ledande i studiearbetet var den assisterande professorn vid Criminal Justice at Cal State, Dr. Dina Perrone, som kommenterade undersökningen så här:

– Många som använder syntetisk marijuana, gör det för att undgå upptäckter vid drogtester på jobbet, i skolan, i armén eller på rehaben. En stor del av dessa användare går sedan tillbaka till cannabis när faran för upptäckt är över. Drogtester når inte alltid upp till nolltoleransmålet och borde användas med försiktighet.

Länkar:

Do Drug Tests Drive People to Legal Highs?

Synthetic Cannabinoid Users Report Using the Drug to Avoid Positive Drug Tests; Return to Marijuana Use When Not Being Tested

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.