Nyheter

Cannabisforskning: ”Grästaket” sänks ytterligare?

”Grästaket” är en term som beskriver de hinder som cannabisforskare stöter på i det speciella vetenskapliga område de valt. Nu riskerar man en ytterligare sänkning av taket, sedan reaktionära amerikanska politiker sagt sig vilja skära i statens kostnader genom att stoppa vad de uppfattar som ”fånig” forskning.
Grästaket medför att olika typer av nödvändig forskning stoppas eller fördröjs. Ett konkret exempel på detta är när forskare sommaren 2010 begärde att få genomföra kliniska försök med cannabis i kampen mot ALS, men nekades detta

 

Nu höjs i forskarkretsar röster för att utröna vilken roll cannabisen spelar i brukarnas liv. Det existerande forskningen som finns på området ifråga är begränsad och ger inte alls en trovärdig bild av vilken inverkan cannabisen har ute i ”den riktiga världen”.

 

”Fånig” forskning (?)
Oroväckande signaler har i den nationella sparnitens anda kommit från USA, där politiker (företrädesvis republikanska sådana) vill skära i budgeten genom att avskaffa vad de uppfattar som ”fånig” forskning. Det hotar naturligtvis den gryende förståelse som dagens cannabisforskare börjar få beträffande cannabisens sätt att interagera med den mänskliga kroppen.

Länkar:

The ’Grass Celing’ is Lowered on Cannabis Research

The ’grass ceiling’: limitations in the literature hinder our understanding of cannabis use and its consequences.

The ‘Grass Celing’ is Lowered on Cannabis Research (Cannabination)

Cannabis and amyotrophic lateral sclerosis: hypothetical and practical applications, and a call for clinical trials. (ALS-forskning)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.