Laboratoriemus i fin form
Nyheter

Cannabiskemikalie håller möss slanka

En naturlig, cannabisliknande kemikalie i hjärnan kan bära på hemligheten som alla s k soffpotatisar väntat på. De kan kanske inom en snar framtid behålla vikten utan att behöva gå på speciella dieter eller motionera! Det tyder ny forskning, som fortfarande befinner sig i försöksstadiet, på.

 Amerikanska forskare har funnit att de genom att blockera en i hjärnan förekommande cannabinoid -2-AG-, kan få laboratoriemöss att behålla sin matchvikt och sin hälsa, trots att de frossar i fet mat och underlåter att motionera. 

Forskarna vid University of California at Irvine blockerade den THC-liknande kemiska föreningen 2-AG och fann till sin förvåning att det hade en överraskande effekt på laboriatoriemössen. De behöll sin vikt och sin goda hälsa, trots att de inte motionerade, men tilläts att frossa i fet mat!

Dr. Daniele Piomelli, en av världens ledande inom endocannabinoid-forskning, tror att det kan förhålla sig på det viset att om produktionen av 2-AG begränsas, så kan man uppnå ett stadium av s k hypercatabolism, som skulle kunna hjälpa folk att utan ansträngning eller speciell diet kunna gå ned i vikt. Hittills har forskningsresultaten varit mycket lovande.

-Den här upptäckten var verkligen mycket anslående, säger Daniele Piomelli, i synnerhet för alla oss som kämpar för att hålla vår vikt eller gå ned något. Men det är ännu för tidigt att säga upp gym-abonnemanget, eftersom det nog kan ta något år innan vi förstått hur vi ska kunna framställa en medicin som på ett biverkningsfritt sätt kan blockera 2-AG-cannabinoiden.

Undersökningsresultatet publicerades i den medicinska tidskriften Cell Metabolism i tisdags.

Länkar:

Limiting The Production Of Endocannabinoid Compound Can Boost Fat Burning

Blocking a Marijuana-Like Brain Chemical Helps Mice Stay Slim 

Cannabis chemical keeps mice sllim

Cannabis-like chemical could help keep couch potatoes slim

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.