Nyheter

Cannabisklubbar i Spanien

Senaste tiden har vi skrivit om utvecklingen i Spanien med föreningar som man blir medlem i och sedan köper en del av den kollektiva cannabisodlingen.
Airam heter en av de finaste föreningarna i Barcelona. Namnet ska läsas som Maria baklänges och är slang för marijuana på spanska. Här blir man medlem genom att rekommenderas av en befintlig medlem och betala 20 euro i årsavgift. Man förbinder sig sedan att köpa minst 5 gram hasch eller cannabis per månad.

(Bilden är ett montage)

Denna klubb ligger i Barcelonas gamla stad, Barrio Gottico, nära havspromenaden och den kända gatan La Rambla. En vakt i dörren kollar ID och medlemskort för inpasserande och utan dessa handlingar är det omöjligt att komma in i klubblokalen. Väl där inne möts man av en reception och ett försäljningsrum. Bakom ett draperi finns en större sal och några mindre rum.
För den som är törstig finns det en bar som serverar alkohol och ett brett utbud av soft drinks och snacks. Vill man röka där så finns det bekväma soffor, puffkuddar och sittplatser för den som har med sig en dator (gratis wifi finns). Upphöjt i stora rummet finns ett dj-bås och så finns det ett tv-spelsrum och även en inglasad VIP-avdelning.

Airam känns som en privat coffeeshop fast bättre på något sätt. I lokalen sitter människor från hela världen och umgås. Här finns ingen som bråkar eller spiller ut drinkar.
Polisen känner till dessa ca 90 klubbar i staden men prioriterar inte inrättningarna speciellt högt. De som startar en klubb får räkna med att spendera en natt i häkte, medlemmar som kommer ut från lokalerna kan ibland stoppas av polis men om man gömmer sakerna väl är det lugnt. Polisen där kollar på sin höjd efter vapen i fickor på dem som inte stör ordningen.

Priserna för bra gräs ligger mellan 6-10 euro/gram. Airam har tusentals medlemmar och ca 100 svenskar i medlemsregistret.

Ska du resa till Spanien? Barcelona? Kolla in BCN.PLUS för mer aktuell info!

Länkar:

Airam Barcelona

Airam på Facebook

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.