Nyheter

Cannabiskoden knäckt!

Nu har Medicinal Genomics- ett nystartat bioteknologiskt företag i staden Marblehead, Massachusetts, lyckats med konststycket att för första gången någonsin knäcka cannabisens genetiska kod. Vid midnatt lade Medicinal Genomics ut hela sekvensen för genomet till Cannabis sativa på Amazons EC2 allmänna datamoln. Genom den här upptäckten ökar chanserna att bättre förstå och förbättra cannabisens medicinska möjligheter och användningsområden.

I veckan berättade företagets grundare Kevin McKernan för The Pulse att den potentiellt enorma industri som medicinska örter utgör, kommer att kunna använda dessa nyupptäckta data till att i slutänden bringa lättnad och lindring till alla dem som kan dra nytta av att cannabismedicinerna så småningom bättre kan anpassas till just deras specifika förhållanden.

Vissa av de insikter som den här upptäckten av plantans genetiska uppbyggnad kan komma att leda till, kan vara att framställa t ex cannabidiol, som visat sig lovande när det gäller att behandla cancer på tidigt stadium. Dessutom finns det skäl att tro att man försöker reducera plantans THC-halt. Det är ju som bekant tetrahydrocannabinolen som ger cannabisen dess psykoaktiva effekter.

Kevin McKernan medgav att det kunde tänkas att en bieffekt av att den nya genetiska informationen blivit allmänt tillgänglig, kan vara att någon eller några möjligen försöker använda den för att framställa ännu mer potenta marijuanasorter, men själv säger han sig inte vara intresserad av sådant.
-Vårt syfte är att hjälpa människor, avslutar han.

Medicinal Genomic, som samarbetar med läkemedelsjätten Roche i det här projektet, har också en forskaravdelning i Nederländerna.

Länkar:

Genetic code of Marblehead startup seeks to unlock secrets of cannabis reported unlocked

Genetic code of cannabis reported unlocked

Genetic research has gone to pot

Marijuana genome sequenced

Medicinal Genomics hemsida

Amazon Elastic Compute Cloud (Amazon EC2)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.