Nyheter

Cannabiskonferens i ankdammen Sverige

Vi har nästan som en intern policy på Cannabis.se att inte länka till krigspropaganda men måste för en gångs skull göra ett undantag. Just nu pågår det nämligen en ”cannabiskonferens” i Stockholm där ansvarig knarkminister Maria Larsson är värd. 

Vad är nu detta?
Tänk dig lite som en ceremoniell runda med fredspipan. Men istället för löften om fred är det krig mot narkotika som avhandlas under denna trevliga sammankomst. Det finns säkerligen en rad experter på plats som kan berätta allt om drogtester och hur mycket det kostar. Föreläsningen ”Cannabis är jättefarligt” blev fullbokad nästan direkt. Scientologernas delegation är hela 12 man stark, de var 11 i början av dagen. Unga KRIS har tryckt nya t-tröjor som delas ut gratis i utbyte mot en kram och ett foto. 

För att puffa minister Marias gästabud författade Per och Torgny en fullkomligt sanslös text om att USA måste ta efter Sverige i vår lyckade kamp mot narkotika. Det något bombastiska debattinlägget är på engelska och publicerat av Drugnews som sitter på våningen ovanför.
Robert L Dupont gav internationell tyngd med sin kråka. En man som för övrigt tjänar pengar på att sälja drogtester.

I verkligheten

Det är absolut inte dumheter att avkriminalisera och reglera narkotika, självfallet har olika drogers farlighet betydelse. Och en hel drös andra faktorer spelar så klart in. Det är därför jämförelse av ALLA droger är relevant! 

I Sverige moraliserar vi fortfarande över s k missbrukare och föraktar drogliberaler (när ska vi sluta med det uttrycket?). Kom igen vakna, runtom i världen händer det mycket just nu inom juridiken, medicin och beroendeforskning. Att förneka detta och blint hävda Sveriges överlägsenhet är inte rätt.

Med all säkerhet håller även ”drogliberaler” med om att ungas debut ska skjutas upp så lång tid det bara går, men är det verkligen viktigare än allt annat? En sak är säker och det är att den politiska visionen om ett samhälle fritt från droger, som upprätthålls med nolltolerans, leder till hög dödlighet bland problematiska brukare. Dessutom hävdar väl professor Ted Goldberg att vi inte är så mycket bättre än andra länder om man jämför lite äldre åldersgrupper?

Stockholms narkotikapolis håller absolut inte med oss om detta. Vi twittrade undrandes om inte pragmatism ändå är smartare i frågan cannabis, istället för att länka till pseudoforskning och basunera ut propaganda som de gör på Facebook. Det kortfattade svaret; läsaren får själv avgöra.

Moralens riddare maoisten Nils Bejerot, han som startade kampen mot narkotika i Sverige, var faktiskt en snut. Eller hans titel var huvudstadens polisläkare. Kanske inte så konstigt med partiskhet om nolltoleransen uppfanns inom myndigheten man arbetar på.

Den rådande polariseringen i narkotikadebatten och -politiken är så förbannat destruktiv.

Suck!  🙁

Länkar:

Analysis reveals economic benefits of legalised cannabis

Fler än någonsin dör av droger

”US needs to follow Sweden’s lead in Drug Policy”

The Drug Warriors Cashing In on Pot Prohibition

Photo: “Duck & Sensi Seeds Feminised Mix”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.