Nyheter

Cannabislobby till Capitol Hill

I USA har cannabisindustrin redan visat sin styrka i de 15 stater som legaliserat medicinsk cannabis. Nu har turen kommit till Washington. National Cannabis Industry Association, den paraplyorganisation som nyligen bildats och som vi berättade om tidigare (länk), ska nu ta sig an den svåra uppgiften att få politikerna att inse vilken nytta marijuanan kan göra för landet.
-Vårt mål är att bli den organisation i Washington som cannabisindustrin kan vända sig till, säger Aaron Smith, gruppens chef. NCIAs första uppgift blir att sikta in sig på att förändra den federala lagstiftning som kolliderar med de stater som godkänt användning av medicinsk marijuana.
Smith, som de senaste fem åren jobbat som chef för MPP (Marijuana Policy Project) i Kalifornien, säger att det känns spännande att expandera på det nationella fältet och att det finns mycken entusiasm hos de engagerade.
– Det står ganska klart att den medicinska marijuanaindustrin alltmer erkänns som en fullvärdig medlem av den amerikanska ekonomin, hävdar han.
Och fast den Kaliforniska omröstningen om legalisering av marijuana för myndiga slutade med en knapp vinst för nej-sägarna, tror han att det bara är en tidsfråga innan cannabis är fullt legaliserad.
Den gode Smith kommer dock att få vissa problem med att popularisera marijuana på ”The Hill”. På onsdagen röstade Representanthuset ned det lagförslag som krävde hårdare tag mot illegala odlare i de amerikanska nationalparkerna och som vi tidigare berättat om  (länk) med röstsiffrorna 400-4.

 

Länkar:

Marijuana-legalization push gets voice on Capitol Hill

Pot industry forms national lobby

USA: Ny paraplyorganisation vill legalisera cannabis

Legaliseringskrav i USA:s representanthus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.