Nyheter

Cannabispartiklar i huvudstadsluften

Dagens Nyheter publicerade den 31 maj i år en artikel om höga halter av både cannabis och kokain, i den italienska huvudstaden Rom. (O)lyckligtvis handlar partikelmängden enbart om 0,1 miljarddels gram per kubikmeter. Trots det flaggar Doktor Ivo Allegrini vid det statliga institutet för luftföroreningar, för att det finns risk att oroa sig.

– Det är väl dokumenterat att även små mängder av de här ämnena i luften är farliga för hälsan, säger han till nyhetsbyrån Reuters.

Att det finns allvarligare luftföroreningar än de 0,1 miljarddels gram cannabispartiklar per kubikmeter luft i Rom är det nog många som håller med om. Istället för att oroa sig kan man glädja sig åt att det i den annars ganska skitiga storstadsluften även finns något nyttoämne.

Noterbart är också att forskarna ska ha uppmätt de största mängderna partiklar från både kokain och cannabis i området kring Sapienza-universitet – men samtidigt varnar de för att dra för hastiga slutsatser om studenternas vanor utifrån detta.
Utan att dra för hastiga slutsatser kan vi väl hoppas på att våra framtida Rom-akademiker har en positivare inställning till cannabis – och vi kan konstatera att som i så många andra frågor banar de intellektuella unga vägen. The times they are A-changin’!

Det varma vädret som har dominerat den senaste tiden i norden hoppas vi kan ge ett ökat tillskott av cannabispartiklar även över de lite nordligare delarna av Europa. Sitt inte inne och snåla – dela med dig av det goda.

[tags]cannabis, rom, partiklar, sapienza[/tags]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.