Nyheter

Cannabispass – Vad händer i Holland?

Häromdagen kom det ett uttalande från det nederländska justitiedepartementet som sade att lokalpolitikerna själva har rätt att välja vad som ska göras om cannabisförsäljare med tillstånd väljer att INTE införa det nya systemet med wietpass, ett medlemskort för att reglera handeln med cannabis.

I vår är det meningen att gränsprovinserna Brabant, Limburg och Zeeland ska bli först ut med den nya regleringen, som innebär att endast boende i landet får handla i coffee shops.
Anledningen är de stora mängderna besökare från grannländerna som kommer för att handla gräs och hasch i gränsstäderna. Men i andra delar av landet, t ex storstäderna, finns det en ovilja bland politiker att över huvud taget förändra det nuvarande systemet.

Skadeglädjen bland svenska knarkkrigare går inte att ta miste på när de gottar sig åt att konservativa krafter i Nederländerna vill bekämpa coffee shops i den form de hittills haft.
I det långa loppet är regleringen kring cannabis bra för oss alla, eftersom det de facto handlar om legalisering. Att lagstiftningen gällande cannabisen skulle bli striktare i det liberala landet är endast önsketänkande från förbudsivrarna.

Därför är det patetiskt, som alltid, när svenska knarkkrigare drömmer om ett narkotikafritt Holland!

Länkar:

Dutch Hardline soft-drugs tolerance policy dies at the gates of the town hall

Äldre inlägg på ämnet:

Holland igen: Ordningen återställd!

Holland: Fel stänga coffe-shop!

Holland:Lokalt myndighetsstöd för cannabistolerans

Knarkkrigares kritik mot coffee shops bygger bara på ideologi

Amsterdams borgmästare är en vän av coffee shops

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.