Nyheter

Cannabmed 2020- Rapport från medicinsk cannabiskonferens

I början av oktober deltog vi på en videokonferens om medicinsk cannabis i Spanien vid namn CANNABMED. Organiserad av katalanska föreningen för farmaceuter. I ett land som har ett idealiskt klimat för odling och som är kanske den främsta leverantören av illegal cannabis i Europa, följer lagstiftningen inte med den sociala verkligheten och odlare är fortfarande kriminaliserade. Konferenser likt denna är av avgörande betydelse för att sprida kunskap om de olika grupperna som påverkas av lagarna baserade på förbud, samt tillgängliggöra vetenskapliga bevis som stöder potentialen för terapeutisk behandling.

CANNABMED 2020 samlade mer än 700 yrkesverksamma inom medicin, farmaci och omvårdnad på ett virtuellt sätt; samt individer intresserade av ämnet som kunde följa de olika presentationerna online.

Dagen började med en summering över den aktuella situationen för terapeutisk cannabis i Spanien. Janosch Kratz, en tysk läkare som dedikerat sin karriär till forskning och medicinsk utveckling av cannabinoider, tog upp ett av de största problemen:

”Bristen på utbildning, eftersom det idag är väldigt få universitet som talar om det endocannabinoida systemet och detta är ett problem, för om människor utbildade vid universitetet ej har denna kunskap är det mycket svårare för dem att sätta sig in i ämnet”.

Dr Kratz säger också att patienter i hans hemland har tillgång till terapeutisk cannabis som alla andra läkemedel via recept. I Tyskland täcks behandlingen av sjukförsäkring. Alla läkare kan ordinera cannabinoida läkemedel.

Efter honom talade Mireia Ventura, chefen för Energy Control, en förening som arbetar med harm reduction och som erbjuder analystjänster, som gör det möjligt för droganvändare att få information om sammansättningen av de ämnen de konsumerar samt erhålla individuell rådgivning. Allt för att motverka riskerna! Ventura diskuterade riskerna med den svarta marknaden för cannabis, där det i tester är vanligt att hitta mögel och bakterier, liksom tungmetaller och lösningsmedelsrester. En annan viktig uppgift för Energy Control är att ha koll på samt att lyfta fram förändringen i trender gällande ämnen som analyserats. Just analysen av cannabisextrakt och oljor som är avsedda för medicinsk användning har ökat avsevärt de senaste åren.

Konferensen fortsatte med en överblick tillägnad vetenskapliga framsteg inom cannabis och dess derivat, där den medicinska chefen för Kalapa Clinica, Mariano García Palau, bland annat sade:

”Användningen av cannabinoider för cancer är en kompletterande behandling som kan undvika behandling av flera andra konventionella mediciner. Som tex att reglera sömn och minska behandlingskostnaderna ”.

Den erkända specialisten inom neurologi för vuxna och barn, Hari Bhathal, en läkare vid Teknon-kliniken i Barcelona, ​​talade om att cannabinoider, kan hjälpa 30% av personer med epilepsi som inte svarar på vanliga behandlingar. Cannabis minskar avsevärt antalet anfall för dessa patienter.

Något som även var intressant var delen om doserings- och administreringsvägarna, hur lite vi känner till om detta. Det verkar som att detta är mycket viktigt för framgången med medicinska cannabisbaserade behandlingar. Enligt tillgängliga bevis verkar det som kombinationen av procentandelar mellan THC och CBD, liksom doseringen av blandningen i behandlingarna, är nyckeln till att uppnå de önskade målen.

Konferensen berikades även med vittnesmål från flera patienter som behandlas med cannabis, bland dem en 36-årig man med Hodgkins lymfom, som genom att kombinera rökt cannabis och oljedroppar har minskat effekterna av cancer och kemoterapibehandling. Han berättade att han inte har kräkts under någon av de tre cancerbehandlingar som han hittills har haft och mannen avslutade med att säga att hundratusentals patienter i Spanien använder cannabis för terapeutiska ändamål. Så att inte reglera det är att förakta medborgarna.

Länk:

Cannabmed 2020

Tidigare artiklar om Energy Control:

Testade partydroger är säkrare för användaren

EU: Föreningen Energy Control vinner pris

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.