Nyheter

CB-receptorer skyddar hjärnan

Doktor Chu Chen vid Louisiana State University i New Orleans har med sitt forskarteam visat att CB1/2-receptorerna i våra kroppar inte bara är mottagare av cannabinoider som tex THC och kroppens naturliga signalsystem endocannabinoider.

 

 

I dessa receptorer ”fäster” även fettsyran 2-arachidonolyglycerol (2-AG) som tros skydda mot celldegenerering, vilket är när hjärnceller skadas och det kan leda till utvecklandet av sjukdomar som Alzheimers och Parkinsons. Lite förenklat kan man säga att de områden i hjärnan som tar upp THC även tar upp livsviktiga fettsyror som skyddar mot hemska sjukdomar.

Uppdatering: Läste precis två artiklar på DN om äldre människor och demens. Tydligen så skrivs det ut tunga antipsykotiska läkmedel till ca 45000 äldre i Sverige. Läkemedelsbolagen cashar in när förvirrade gamlingar drogas med Risperdal, Zyprexa och Haldol för att lugna ner sig och inte försvåra arbetet för vårdpersonalen.

Fan skit piss äckel vad arg jag blir! Välkommen till Sverige, här förgiftas äldre släktingar med dyra läkemedel när vi istället borde plantera cannabis på sjukhemmens bakgård. Ge dem naturliga produkter som motverkar demens, dämpar smärta och sprider glädje!

Länkar:
Protecting Brain Cells From Diseases Like Alzheimer’s Using New Method

Gamla i Sverige drogas med livsfarlig medicin

”Läkarna stal mammas chans till ett normalt liv”

Cannabis therapeutics might slow memory loss in dementia

[tags]cannabinoider, alzheimers, parkinsons, thc, fettsyra, hjärna[/tags]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.