Nyheter

CBD-relaterade razzior i Göteborg och Falköping idag

Polisen har under dagen genomfört razzior mot Sveriges två ledande CBD-företag. Det ena är Nordic Med Can, ett företag som säljer CBD-olja som kosttillskott i Göteborg. Enligt ägaren, Aydin Darchini, har polisen beslagtagit deras produkter men inte gjort några gripanden. De beslagtagna produkterna värderas till cirka en miljon kronor.

Aydin uppgav till oss att på frågan varför razzian gjordes, svarade poliserna ”Nolltolerans mot THC”.(?)

Även tillverkaren och försäljaren Scandinavian Hemp har fått påhälsning av snutar idag på deras kontor i Falköping. Deras lager beslagtogs då produkterna misstänks vara olagliga.

-Vid 9-tiden i morse kom drygt ett tiotal poliser in på våra lokaler i Falköping, berättar Kenneth Holk på Scandinavian Hemp. Dom beslagtog alla våra produkter för att ta prover och se om dessa innehöll narkotika. Lite märkligt att de tog rubb och stubb; det borde väl ha räckt med stickprov, tycker Kenneth. Han uppskattar de beslagtagna produkternas värde till ungefär en miljon kronor, alltså samma som i Göteborg.
Enligt svensk lagstiftning får man inneha s k industrihampa om THC-halten understiger 0,2% och Kenneth försäkrar att det gör alla produkterna.

-Man kan ju spekulera i varför de slagit till i Västra Götaland. Nordic Med Can i Göteborg fick ju också besök av polisen idag. Kanske åklagaren här vill se vad det här för med sig. Man kan ju alltid hoppas att det blir något gott så att vi får jobba ifred i fortsättningen. (Reds anmärkning) Dvs om polisen tvingas lämna tillbaka produkterna utan åtal.

Länk:

Scandinavian Hemp på Facebook

CBD-olja från industrihampa olagligt fr.o.m. januari 2018?

Se vår infosida om du vill du läsa mer om CBD/Cannabidiol

2 Replies to “CBD-relaterade razzior i Göteborg och Falköping idag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.