Nyheter

Charlie Lynch dom skjuts upp

Charlie Lynch startade ett cannabisapotek i småstaden Morro Bay, Kalifornien, vid invigningen fanns borgmästaren och ordf. för lokala handelskammaren på plats. Trots att han följde delstatens lagar och hade stöd från lokala politiker så stängdes hans företag igen av DEA (federal narkotikapolis). Idag går han och väntar på sin dom som kan leda till ett långt fängelsestraff pga federala lagar.

 

 

Det här fallet har blivit en rejäl snackis i USA då rättegången verkligen varit politisk. Försvaret fick bl.a. inte prata om medicinsk marijuana och rättegången är verkligen ett bra exempel på den schism som finns mellan lagar på federal- och delstatsnivå. Efter att Obamas justitieminister den senaste tiden vid flera tillfällen bekräftat att federal narkotikapolis numera ska hantera medicinsk marijuana på ett mycket mjukare sätt har fallet Lynch blivit än mer aktuellt.

Igår skulle hans dom komma men lite oväntat så sköts den på framtiden då domaren bett åklagaren om en officiell åsikt om medicinsk marijuana ifrån justitiedepartementet.

Länk:
Federal judge postpones medical marijuana sentencing

Charlie Lynch riskerar livstids fängelse för försäljning av medicinsk cannabis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.